Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Ένας στόχος πραγματοποιήθηκε...

Καλημέρα σας!!

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάτι πολύ σημαντικό για μένα. Πάντα προσπαθούσα να βοηθήσω όπου μπορούσα και ότι πέρναγε απ' την χέρι σου σε όλους τους τομείς.

Φέτος, στην αρχή της Χρονιάς έβαλα σαν στόχο να κάνω κάτι αρκετά πιο σημαντικό (κατά την δικιά μου άποψη πάντα) . Έτσι έκανα αίτηση στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Πειραία για εθελόντρια. Μου απάντησαν και κανόνισα συνάντηση. Με υποδέχτηκε μια γλυκήτατη γυναίκα, η κυρία Αλεξάνδρα και μου εξήγησε τα πάντα για το Ίδρυμα και για τα παιδιάμέσα (75 στο σύνολο, μόνο κοριτσάκια εκ των οποίων τα 35 είναι Δημοτικού). Τους είπα για την καλλιτεχνική μου πορεία και ότι επιθυμώ να τους βοηθήσω σε αυτό τον τομέα και αποφασίσαμε να τους βοηθήσω συμμετέχοντας και φτιάχνοντας πράγματα για τα bazzar που κάνει το ίδρυμα το Πάσχα και τα Χριστούγεννα.

Εχτές, ξαναπήγα και γνώρισα και κάποιες άλλους εθελοντές, τους οποίους συμπάθησα με το που τους είδα και που η αγάπη και η καλοσύνη τους με κέρδισαν απ' το πρώτο λεπτό. Μου δείξανε διάφορα υλικά και ξετρελάθηκα με αυτά που θα φτιάξουμε για το Bazzar. Αυτό που με χαροποίησε ιδιαίτερα είναι οτι θα βοηθήσουν και τα παιδιά σε αυτό! Θα φτιάξουμε λαμπάδες και άλλα όμορφα πραγματάκια κατά καιρούς και ανάλογα με τα μαθηματα τους.

Περιττό να σας πώ ότι έφυγα με το χαμόγελο μέχρι τα αυτιά! Ανυπομονώ να έρθει η άλλη βδομάδα για να ξεκινήσουμε δουλειά!!

Το μόνο που με στεναχώρησε σε όλο αυτό το θέμα είναι κάποιες συμπεριφορές από κάποια άτομα που φυσικά δεν περίμενα και με απογοήτευσε η γνώμη τους. Δεν θα σας πω τι μου είπανε..είναι περιττό νομίζω αλλά νομίζω οτι δεν υπάρχει κατι το αρνητικό και μη σημαντικό απ το να βοηθάς.

Αυτά ήθελα να σας πω... ελπίζω να μην σας κούρασα...

39 σχόλια:

  1. Πολύ καλή κίνηση Ρουλάκι!!!! Χαίρομαι πάρα πολύ για σένα! Είναι ό,τι σημαντικότερο για κάποιον που έχει ευαισθησίες -σαν κι εσένα- να μπορεί να προσφέρει μέσα από την τέχνη του!!! Μην δίνεις σημασία σε υστερόβουλες απόψεις... θεωρώ πως κάποιος που δεν αισθάνεται όπως εσύ... δεν θα σου σταθεί κιόλας! Η δική μου σκέψη πάντως θα είναι πάντα μαζί σου σε αυτή σου την προσπάθεια!!! Keep yourself inspired girl!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο Ρουλα! Πιστευω πως οτι κανεις απο καρδιας εχει αξια. Μην σε στεναχωρουν τετοιες συμπεριφορες γιατι απλα δεν αξιζει. Εσυ εβαλες ενα στοχο φετος. Μεινε σε αυτο και...Καλες δημιουργιες παρεα με τα παιδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο ρουλα είσαι καταπληκτική
    Μην δίνεις σημάσια σε αυτά που λένε οι αλλοι
    Ειμαι σιγουρήγ πως θα φτιάξτε υπέροχα πραγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mπράβο Ρουλάκι . Κάνε αυτό που εκφράζει εσένα και σε γεμίζει με τοση χαρά και μην δίνεις σημασία σε κανένα σχόλιο υστερόβουλο η μη!Σου ευχομαι καλές δημιουργίες με τα παιδάκια και επιτυχία σε οτι και αν κάνεις .Φιλάκια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α ! ξεχασα .Ελα να πάρεις και το βραβείο σου απο το μπλογκ μου και μην ξεχασεις να επισκεφτείς και το δευτερο που εφτιαξα για να ξεχωρίσω λιγο τις διαφορερικές δραστηριότητες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια Ρούλα μου!!!! Είσαι ένας καταπληκτικός άνθρωπος και ας μην σε γνωρίζω από κοντά. Με αυτή σου την κίνηση έδειξες ότι είσαι ένα άτομο με ευαισθησίες!!! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο σου Ρούλα!!!!Η πράψη σου σε τιμάει σαν άνθρωπο !!!!Μην ακούς κανένα!!!!Το να δουλεύεις με τα παιδιά είναι ευλογία!!!Τουλάχιστον έτσι νιώθω εγώ που συναναστρέφομαι καθημερινά μαζί τους !!!! Καλές δημιουργίες !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρούλα εγώ δεν έχω τίποτα παραπάνω να πω απ'όσα σου έχουν γράψει ήδη. Το μόνο που μπορώ είναι ότι σε ζηλεύω! Είμαι σε νησί και μακρυά από τέτοιες οργανώσεις για να βοηθάω. Μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μπραβο ρουλα, πολυ ωραιο αυτο που θα κανεις, πιστευω οτι οτι καλο κανουμε για τα παιδακια ειναι ιερο, μην δινεις σημασια σε αρνητικα λογια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σου αξίζει! Η χαρά που θα δώσεις σε όλα αυτά τα παιδιά θα είναι μοναδική! Τι κρίμα που στις μέρες μας ορισμένοι δεν καταλαβαίνουν τι πάει να πει " δίνω βοήθεια και χαρά " σε άτομα που πραγματικά το έχουν ανάγκη. Μη δίνεις σημασία σε κακόβουλα σχόλια, εσύ να κάνεις μόνο αυτό που σε ευχαριστεί. Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΡΟΥΛΑΚΙ ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΖΕΙΣ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ ΟΠΩΣ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ...ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΠΡΑΒΟ κι απο μένα!!!!
    Προσπάθησε να κάνεις εσύ τη διαφορά για αυτά τα παιδιά!!! Τα αρνητικά είναι αναπόφευκτα, αλλά θα σου δώσουν την ευκαιρία να κάνεις εσύ τα θετικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπράβο Ρούλα! Είσαι παράδειγμα προς μίμιση για όλους μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΡΟΥΛΑΚΙ ΜΠΡΑΒΟ.ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΟΥΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ.ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ......ΡΟΥΛΑΚΙ ΜΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ΣΧΟΛΙΑ.ΠΙΣΤΕΨΕΜΕ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ.ΚΑΛΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ξέρω πως το "Μπράβο" το άκουσες αρκετές φορές... αλλά... δεν υπάρχει (νομίζω) άλλη λέξη... Εξάλλου, αγνώησε όλλες τις κακές γνώμες... έστω και αν σε στεναχωρούν... και να ξέρεις πως έχεις γίνει παράδειγμα προς μύμηση!!!

    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρουλάκι μου δεν έχω λόγια... Σε δύσκολους καιρούς κρατάς την ανθρωπιά και την ομορφιά της ψυχής σου. Να μη στεναχωριέσαι, δίνεις χαρά σε αυτά τα παιδάκια και δίνεις χαρά και σε εμάς που σε διαβάζουμε. Πολλά φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπράβο Ρούλα! Είναι σπάνιο πλέον να αφιερώνει κάποιος χρόνο και ενέργεια χωρίς να αποσκοπεί σε προσωπικό όφελος και ο εθελοντισμός είναι η πιό ζωντανή έκφραση ανιδιοτέλειας. Όσο για τα υπόλοιπα, "άστους να λένε" που λέει και ο βάρδος!LOL!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρούλα μου, μπράβο! Στο είπα και από κοντά ... η ψυχική ικανοποίηση που θα δώσεις και θα πάρεις θα πνίξουν / σιωπήσουν τις κακιές γλώσσες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ρούλα μου, μπράβο! Στο είπα και από κοντά ... η ψυχική ικανοποίηση που θα δώσεις και θα πάρεις θα πνίξουν / σιωπήσουν τις κακιές γλώσσες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μπράβο Ρούλα!!!Το να προσφέρεις χωρίς να ζητάς αντάλλαγμα δίχνει μεγαλείο ψυχής.Να περάσεις υπέροχα καλές δημιουργίες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολύ γλυκιά κίνηση!! Μπράβο σου!! Ο καθένας κρίνει τι είναι καλό για τον εαυτό του κ με τι είναι ευτυχισμένος κ πλήρης! Οπότε προχώρα κ μη δίνεις σημασία....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Mπράβο σου Ρούλα!!
    Η κινηση σου μου δειχνει υπέροχο ατομο και γεμάτο ευαισθησίες ,παρ'όλο που δεν σε ξέρω προσωπικά.
    Να μην ακούς κανένα παρα μονάχα την καρδιά σου για το τι ειναι σωστό και τι όχι.
    Να εισαι πάντα ο εαυτός σου!!
    φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. μπραβο ρουλα μου, νομιζω οτι ειναι εκπληκτικο αυτο που θα κανεις, μακαρι να βοηθουσαν πιο πολλοι ανθρωποι για τα παιδακια. καλη επιτυχια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ρουλίτσα συγχαρητηρια!!!! είναι υπεροχο αυτό που κάνεις, πραγματικά μπράβο σου!!!!! λιγοι θα το έκαναν. μην ακούς κανένα και τίποτα, θα ζήσεις υπέροχες στιγμες απλά απολαυσέ τες..................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ρούλα μου δεν σε ξέρω ακόμα προσωπικά αλλά θα ήθελα να σου πω ότι άνθρωποι με αγάπη,καλοσύνη και προσφορά είναι ότι καλύτερο να υπάρχουν ανάμεσά μας,κάνουν να φένεται ο κόσμος γεμάτος από χρώματα,ένας από αυτούς είσαι και εσύ κουκλίτσα μου.Καλή δύναμη στο έργο σου,θα είναι τιμή μου να σε γνωρίσω κάποια στιγμή και από κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Συγχαρητήρια Ρουλίτσα!!!Είναι πολύ όμορφη και σημαντική η απόφαση σου να προσφέρεις εθελοντικά τις δημιουργικές σου ιδέες!!!
    Η αγάπη που θα πάρεις απο τα παιδιά θα σου χαρίσει όμορφα συναισθήματα, δυνατά και ανεκτίμητα!!!!
    ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ρούλα καλημέρα!
    Είμαστε και εμείς εθελόντριες στην μ.κ.ο "Δρόμοι Ζωής". Μπορώ να σου πω ότι κ εμείς ακούσαμε αρνητικά σχόλια από τους απ'εξω- την κακία και την καχυποψία την βγάζουν πολύ πιο εύκολα...μην δίνεις σημασία στα λόγια τους.Οσο περισσότερο χρόνο αφιερώνεις στο μπαζάρ του ιδρύματος και μιλάς με τους άλλους εθελοντές και τα ίδια τα παιδιά, τόσο θα συνειδητοποιείς ότι έχεις κάνει την σωστή επιλογή! Καλή αρχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αλλο ένα μπράβο από μένα Ρούλα και μία ευχή. Πάντα να κάνεις σωστές επιλογές όπως αυτή!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Koρίτσια δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω.

    Με συγκινήσατε πολύ.

    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα σχόλια σας. Μου δινετε δυναμη!

    Θα σας ενημερωνω για την προσπάθεια αυτή!

    Να εισαστε ολες καλα! Φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Εξαιρετική αυτή η κινησή σου.Ειναι κατι απ'οτι βλεπω ότι ήθελες πάντα.Τώρα που θα υπάρχουν και κάποια άτομα που θα ακούς διάφορα αυτό είναι μέσα στο πρόγραμμα.Κάνε το κια θα νιώθεις καλά απο μέσα σου.Καλή σου μέρα απο τα Χανιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ρουλάκι ένα μεγάλο μπράβο γιατι είσαι μεγάλη ψυχή!Το χαμόγελο σου,η θετική σου ενέργεια και η αστείρευτη δημιουργικότητα σου είναι προσόντα που δέν τα έχουν όλοι, ειδικά κάποιοι ξέρεις,την άποψη μου γι'αυτούς θα στην δώσω απο κοντά να γέλασουμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μπράβο κοπέλα μου!
    Εύγε και πάλι εύγε...
    Παίρνεις τον δρόμο ... τον λιγότερο ταξιδεμένο,

    μα να το θυμάσαι,

    θα σε κεράσει θαύματα!

    Η ευχή μου θα σε συνοδεύει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ρουλάκι κλείσε τα αυτιά σου στις κακίες του κόσμου.Μια τέτοια κίνηση δείχνει ψυχή κ αγάπη κ χαίρομαι για σένα πραγματικά γιατί σπανίζουν οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ στις μέρες μας.
    Πολλά μπράβο κ εύχομαι να δώσεις πολύ αγάπη σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ρούλα καλημέρα. Ενα μεγάλο μπραβο και απο εμένα για την γεμάτη ευαισθησία και ανθρωπιά κίνησή σου.Μια παροιμία λέει "κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό" που σημαίνει ότι εσύ θα κάνεις αυτό που σε προστάζει η καρδιά σου, χωρίς να λαμβάνεις υπ' όψιν σου την γνώμη και τα σχόλια των άλλων.Στην ζωή υπάρχουν οι αυθεντικοί και οι δήθεν.Και οι μέν και οι δε ξεχωρίζουν από τις πράξεις τους.Καλή δύναμη στο έργο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Γλυκιά μου κοπέλλα είμι κι εγώεθελόντρια στην κιβωτό του κόσμου.Πίστεψέ με ΑΚΟΜΑ δεν έχεις ζήσει τίποτε.Όταν μετο κλό νοιώσεις τι κάνεις θα καταλάβεις πολλά.Μακάρι να μπορούσα να βοηθούσα εθελοντικά μέσα σε νοσοκομείο.καλή δύναμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Σου αξιζουν συγχαρητηρια οχι μονο που το ειχες βαλει σαν στοχο αλλα πολυ περισσοτερο που καταφερες και το εκανες πραγματικοτητα.
    Ειναι τοσο σημαντικο, τρυφερο, ανιδιοτελες,γλυκο, μοναδικο,αξιολογο,γεματο αγαπη και ευαισθησια το να βοηθας αυτους που το εχουν αναγκη.
    Σε κανει καλυτερο ανθρωπο και σου δινει σημαντικα μαθηματα ζωης.
    Ποσο μαλλον οταν προκειται για παιδια...
    Η δημιουργια ειναι θεραπεια, σου ανοιγει παραθυρα στη ζωη σου και σου αποκαλυπτει τον ηλιο που οταν τα ειχες κλειστα, δεν τον απολαμβανες.
    Απολαυσε τις στιγμες αυτες και κλεισε τα αυτια σου σε κακοβουλα σχολια.
    Μπραβο σου Ρουλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ρούλα,

    το blog μου αρέσει πολύ και οφείλω να ομολογήσω ότι με βοήθησε να βρω διάφορα site στο internet σχετικά με το scrapbooking και να πάρω ιδέες...Ανυπομονώ να αρχίσουμε για τα καλά τα σεμινάρια και να αποτυπώσουμε τη φαντασία μας στα album μας.
    Ελένη (απο Μορφές)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ πολύ!